Palvelut

Kontulankaaren apteekki palvelee jokaista asiakasta yksilöllisesti ja ystävällisesti. Ammattitaitoinen henkilökuntamme neuvoo sinua tuotteiden ja lääkkeiden valinnassa ja ohjeistaa niiden käytössä.

Avainasiakkuus kannattaa

Avainasiakkaanamme voit hyödyntää monia rahanarvoisia etuja. Kysy lisää apteekista ja tutustu Avainapteekkien verkkosivuihin osoitteessa: www.avainapteekit.fi.

Farmaseuttiset palvelut

Lääkehoidon kokonaisarviointi

Lääkehoidon kokonaisarviointi tuo lisäturvaa lääkkeidesi käyttöön. Kun apteekki huomioi eri lääketuotteiden päällekkäisyydet ja yhteisvaikutukset, voit paremmin ja vältyt turhilta sivuvaikutuksilta. Lääkehoidon kokonaisarvioinnin yhteydessä saat lääkekortin, jonka tietojen perusteella myös lääkärin on helpompi suunnitella hoitoasi.

Apteekin farmaseuttisista lisäpalveluista vastaa lääkehoidon kokonaisarvioinnin erityispätevyyden suorittanut proviisori.

Annosjakelu

Lääkkeiden annosjakelu auttaa erityisesti iäkkäitä ihmisiä selviytymään päivittäisestä lääkehoidostaan kotona. Ennen annosjakelun aloittamista asiakkaan kokonaislääkitys tarkistetaan yhteistyössä lääkärin kanssa.

Pakkaamme lääkkeet annoskohtaisesti ottojärjestykseen kahden viikon eriin. Annosjakelu maksaa 8 euroa/viikko. Kysy lisätietoja apteekista.

Reseptien uusiminen

Apteekkimme voi uusia puolestasi reseptejä puhelimitse. Myös sähköisiä, e-reseptejä, voidaan uusia tietyin ehdoin. Uusittavaksi kelpaavat alle vuosi sitten kirjoitetut reseptit, joiden lääkkeet on käytetty loppuun. Yksityislääkärien tavoittaminen voi viedä hieman kauemmin riippuen heidän vastaanottoajoistaan. Uusittaviksi hyväksyttävien lääkkeiden tulee olla pitkäaikaissairauksiin tarkoitettuja (esim. antibiootteja ja unilääkkeitä emme voi uusia).

Palveluhinnasto


 

Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneet tai muuten käyttämättä jääneet lääkkeet luokitellaan ongelmajätteiksi. Niiden hävittäminen vaatii erikoiskäsittelyn. Tuo kotonasi olevat lääkejätteet apteekkiin, me toimitamme ne edelleen ongelmajätelaitokselle. Tämä palvelu on maksutonta. Voit lajitella lääkejätteesi kätevästi apteekkimme eteisessä sijaitsevassa lääkejätepisteessä.

Lajittele lääkkeet näin:

  • Poista tabletit alkuperäispakkauksista ja pakkaa ne läpinäkyvään muovipussiin
  • Elohopeakuumemittarit erillään
  • Voiteet, aerosolit ja nestemäiset lääkkeet omissa pakkauksissaan
  • Jodia sisältävät lääkkeet erillään
  • Ruiskut ja neulat erillään

Hyödylliset terveyslinkit

Kela
Terveyskeskus
Lääkeopas
sairaslapsi.com
rokote.fi
Kanta

Apteekin asiantuntijat

Osaava henkilökuntamme auttaa sinua kaikkien apteekkituotteiden valinnassa ja käytössä.

Proviisorin tutkinto on yliopiston ylempi ja farmaseutin tutkinto alempi korkeakoulututkinto. Proviisorit ja farmaseutit opastavat asiakkaita sekä resepti- että itsehoitolääkkeiden oikeassa käytössä. Kontulankaaren apteekissa työskentelee apteekkarin lisäksi kaksi proviisoria ja viisi vakituista farmaseuttia.

Tekniset työntekijät ovat teknisiä assistentteja tai koulutettuja farmanomeja ja lääketeknikkoja. He ovat tärkeitä avustajia apteekin palveluprosesseissa, kuten asiakaspalvelussa, logistiikassa ja laskutusasioissa. Apteekissamme työskentelee vakituisena kolme teknistä työntekijää sekä kosmetologi.

Sairaanhoitajat ovat hoitotyön ammattilaisista korkeimmin koulutettuja. He tekevät itsenäistä ja vastuullista työtä, joka perustuu hoitotieteeseen. Sairaanhoitajat voivat mm. rokottaa, antaa hoidollisia neuvoja ja tehdä pieniä toimenpiteitä, kuten tikkien poistoa. Apteekissamme ei tällä hetkellä työskentele vakituista sairaanhoitajaa.

 

Kuluttajansuojalaki

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi.
Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).